dimecres, 9 de juliol del 2008

Vaga general per les infrastructures!

Qui mes qui menys ha fet vaga pel preu del petroli (que porta pujant 1 any) i en una setmana han tingut la seva resposta, en canvi per les autopistes i les infraestructures portem molts anys callant tots i totes. . . Que vol dir això? Madrid (la més rica) 70% autovies gratuïtes, Catalunya (la tercera més rica) 70% de pagament.

Llegeixo diàriament noticies que superen la irrealitat. Després de retallar l'estatut al Parlament, després de tornar-lo a retallar a Madrid evidenciant la mentida del Zapatero, després que el Tribunal Constitucional el deslegitimi, després de tot el tràngol de l'aprovació i després de passar-se per allà on no sona la comissió bilateral i tota la resta, resulta que del que es va pactar res, de res. Després de les manifestacions multitudinàries a Barcelona, només ens queda dir prou. Hem arribat a limits insostenibles, i ja no queden mesures més dràstiques.

Dirigeixo això a tots aquells que algun cop han hagut de desembutxacar 20 o 30 euros per fer 100 km, als de les cues de 70Km, als que van de vacances al sud i se'n donen compte que al sortir de Catalunya tot es una gran autovia, als que per anar diàriament a Barcelona a treballar han d'agafar un o varis peatges, als de la N-340, als que van a Castelló, als que van a Manresa, als de Girona, als del Vallés, i en definitiva a tots i totes les catalanes sense excepció. No podem seguir així. Estem farts de pagar i rebre cada dia menys. No es qüestió de pàtria, es qüestió de JUSTÍCIA. No estem en contra de ser solidaris, però si de ser els únics i a sobre que després ens boicotegin.

Transportistes, empreses, particulars, tots hem de dir PROU. Això es una vaga general com un temple. La precarietat en infraestructures ens resta competitivitat i ens hipoteca el futur. Vaga general!

Reclamem:
- Publicació immediata de les balances fiscals
- Que la contribució d'una comunitat mai no la posi per sota de la seva posició relativa.
- Infraestructures de qualitat:
-> Traspàs de rodalies amb la inversió necessària
-> Descentralització del Prat amb participació catalana majoritària
-> Autovia entre les poblacions principals.
- Equiparació de peatges al nivell global de l'estat, excloent Navarra i el Pais Basc. Això inclou la gratuïtat d'algunes de les autopistes actualment existents.

Necessitem fer córrer la veu, per crear una mesura de pressió real. O ens revelem, o ens fem sentir o ho pagarem, mes tard que d'hora.

Envieu això als vostres coneguts, deixeu-ho als sindicats, als partits polítics a qui sigui, però que la paraula vaga general comenci sonar pels carrers.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu